Mijn favoriete lunchgerecht: Pastasalade met kip en pesto, jammie!

Ik ben dol op lekker eten! Ondanks het feit dat ik het erg gezellig vind om buiten de deur een hapje te eten, vind ik het ook leuk om zelf wat lekkers klaar te maken. Vandaag deel ik daarom mijn favoriete lunchgerecht met jullie én leg ik uit hoe je dit gerecht makkelijk thuis kunt klaarmaken. 


Schermafbeelding 2017-09-13 om 11.41.20.png

Schermafbeelding 2017-09-13 om 12.07.05.png

 

 

De ingrediënten die je nodig hebt voor dit gerecht zijn bij vrijwel elke supermarkt te verkrijgen. Voor deze pastasalade gebruik ik de volgende producten:

  • 200 gram pasta
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 150 gram kipreepjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Rucola
  • Becel boter
  • Optioneel: bacon

Schermafbeelding 2017-09-13 om 12.07.46

 

 

Ik begin altijd met datgene wat het langst duurt en dat is het koken van de pasta. Als eerst verhit ik water in een pan en zodra het water kookt, voeg ik ongeveer 200 gram pasta toe. Ik kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking (meestal 13 tot 15 minuten). Verder doe ik wat zout en een theelepel Becel boter bij de kokende pasta om net wat meer smaak toe te voegen.

Terwijl de pasta in de pan zit, kunnen de pijnboompitjes verwarmt worden. Dit doe ik in een pan met olijfolie. Ik bak de pijnboompitjes op een laag vuurtje en zodra deze goudbruin van kleur zijn, haal ik ze uit de pan. Het roosteren of bakken van pijnboompitjes zorgt ervoor dat deze pitjes veel meer smaak krijgen. Let wel op! Pijnboompitjes kunnen heel snel aanbranden.

Zodra de pasta gekookt is, kan de pasta worden afgegoten en worden koud gespoeld. Doe de pasta in een grote schaal en meng het met twee eetlepels groene pesto, de pijnboompitjes en 150 gram kipreepjes (deze kun je kant en klaar in de supermarkt kopen). Voeg vervolgens wat peper en zout toe om de pastasalade op smaak te brengen. Als je wil zou je er ook nog gebakken bacon aan toe kunnen voegen.

Serveer de pastasalade met wat rucola en je maaltijd is klaar! Dat wordt smullen… jammie!

Schermafbeelding 2017-09-13 om 12.13.37.png


Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden en ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete gerecht. Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Ik zou het super leuk vinden als je me zou volgen op Facebook en Instagram!

Liefs, Anouk

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen