Fujifilm Instax mini 9!

3…2…1…Cheeeeese! Foto’s maken, I love it! En hoe leuk is het dan als je een camera hebt die direct jouw foto’s afdrukt? Kortgeleden kocht ik de nieuwe Instax mini 9, een instant camera die je kunt gebruiken om de leukste kiekjes vast te leggen én die met 1 klik op de knop direct je foto’s uitprint. Ben je benieuwd naar deze camera? Lees dan snel verder!

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.21.46.png

Vroeger wilde ik altijd al een polaroidcamera hebben en kortgeleden kocht ik er dan eindelijk een! Ik heb gekozen voor de Instax mini 9 camera in de kleur smoky whiteeen matte witte kleur die eigenlijk overal wel bij past. De camera zit verpakt in een klein kartonnen doosje. Het doosje is gevuld met de Instax mini camera, een close-up lens, een koordje om aan de camera te bevestigen, een Instax sticker, twee batterijen en een gebruiksaanwijzing. De Instax mini 9 weegt 307 gram en heeft een afmeting van 116 x 118.3 x 68.2 millimeter.Schermafbeelding 2017-10-12 om 17.19.50.pngVoordat je de Instax mini 9 kunt gebruiken, is het belangrijk dat je de batterijen op de juiste manier in de camera doet. De Instax mini 9 maakt gebruik van een Instax mini instant film. Dit is een pakketje met lege polaroids waarop uiteindelijk de foto’s worden afgedrukt. De film heeft een grootte van 86 x 54 millimeter, het beeld is 62 × 46 millimeter. De film stop je via de achterklep in de camera. Let op! De film met lege polaroids moet je er los bij kopen en zit dus NIET bij de camera inbegrepen. Wanneer je alles hebt geïnstalleerd ben je klaar om foto’s te maken, say cheeeeeese!img_7697

Tip! Met 1 filmpakketje kun je 10 foto’s schieten. Op de achterkant van de Instax mini 9 kun je heel makkelijk aflezen hoeveel foto’s je nog kan maken. Op de foto hierboven zie je dat ik nog 4 foto’s over heb voordat mijn rolletje leeg is.

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.31.30.png

De reden dat ik voor de Instax mini 9 heb gekozen (en dus niet voor de Instax mini 8) is vanwege de vernieuwde selfie spiegeldie op de Instax mini 9 is geplaatst. De selfie spiegel bevindt zich naast de lens en door in deze spiegel te kijken kun je checken of je goed in beeld staat. Op die manier kan je de leukste selfies maken, super handig! Aan de voorkant van de Instax mini 9 zit een 60 mm lens die zich uitschuift zodra je rechts onderin op het knopje drukt. Verder bevat de camera een flitser, die bij elke foto automatisch afgaat.Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.31.34.png

Naast de vernieuwde selfie spiegel wordt de Instax mini 9 geleverd met een speciale close-up lensDeze lens kan makkelijk op de cameralens gezet worden en kan gebruikt worden om zo close-up foto’s te maken tot een afstand van 35 cm. Heel handig voor foto’s van dichtbij dus!

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.32.17.pngAan de bovenzijde van de lens staan een aantal tekentjes waarmee je de helderheid voor het maken van een foto kunt aanpassen. Zodra je de camera aanzet en de lens is uitgeschoven, gaat er bij een van de tekentjes een lampje branden. Hiermee wordt aangegeven op welke stand je de helderheid moet zetten. Door aan de schijf van de lens te draaien, kun je gemakkelijk de helderheidsinstellingen wijzigen. Zorg ervoor dat de helderheid staat ingesteld op het lampje dat brandt. Op de onderstaande foto staat de helderheid ingesteld op het huisje, maar wanneer bijvoorbeeld het lampje bij het wolkje gaat branden, draai je de schijf richting het wolkje, easy!

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.34.14.png

Hieronder een makkelijk overzicht van alle specificaties:

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.34.35.png

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.39.39.pngZelf kocht ik bij de camera een bijbehorende cameratas, zodat ik de Instax mini 9 makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Ik heb gekozen voor een zwarte tas, omdat deze mooi bij elke outfit past hihi. Verder heb ik een wit wandrekgekocht waaraan ik al mijn polaroids heb vastgemaakt met knijpertjes, cute! Super leuk om in huis op te hangen!

Schermafbeelding 2017-10-10 om 23.42.20.png

De Instax mini 9 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren: blauw, groen, licht blauw, roze en smoky white. Je kunt de Instax mini 9 onder andere bij Hema kopen. Hieronder een overzichtje van alle prijzen:

  • De Instax mini 9 kost 75 euro en is verkrijgbaar via deze link.
  • De lege polaroids kosten 16,50 per 20 stuks en zijn verkrijgbaar via deze link.
  • Het cameratasje kost 12,50 euro en is verkrijgbaar via deze link.
  • Het wandrek waaraan ik de polaroids heb bevestigd, heb ik bij Xenosgekocht en kost 7,99 euro. Het rek is verkrijgbaar via deze link.

Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat vinden jullie van de Instax mini 9? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Ik zou het heel leuk vinden als je me ook zou volgen op Facebook en Instagram!

Liefs, Anouk

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen

2 reacties op ‘Fujifilm Instax mini 9!

Reacties zijn gesloten.