The original beautyblender!

De beautyblender, wie kent hem niet? Nadat mijn make-up kwasten voor de zoveelste keer helemaal hard waren geworden van de foundation en concealer, besloot ik dat het tijd werd voor iets anders. Ik kocht de beautyblender: dé make-up spons van dit moment. Ik had er al zoveel goede verhalen over gehoord en ik kon daarom niet wachten om hem uit te testen! Lees je mee? 

Schermafbeelding 2017-10-17 om 22.54.56.png

Ik heb gekozen voor een make-up set bestaande uit een roze beautyblender en een bijbehorende zeep. Ik heb expres gekozen voor een set mét zeep, om de beautyblender zo schoon mogelijk te houden. De producten zitten verpakt in een schattig plastic potje met stippeltjes, zo cute! Er zit ook een handige gebruiksaanwijzing in het setje. Hierin wordt uitgelegd hoe je de beautyblender moet gebruiken en hoe je hem het beste schoonmaakt, nice!

Schermafbeelding 2017-10-17 om 20.46.36.png

De beautyblender is een zachte spons waarmee je je make-up kunt aanbrengen. De spons is ontzettend veelzijdig: je kunt de beautyblender namelijk gebruiken voor het aanbrengen van primers, foundations, concealers, crèmes, serums, poeders, noem het maar op! Zelf gebruik ik de beautyblender voor het aanbrengen van mijn foundation en concealer. Wat ik zo fijn vind aan de beautyblender is dat de spons ervoor zorgt dat de make-up op mijn gezicht super egaal oogt, zonder vlekken of rare strepen die kunnen ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een foundationkwast gebruikt. Een ander groot voordeel van de beautyblender is de eivorm van de spons, die precies is afgestemd op de contouren van je gezicht. De brede kant van de spons kun je namelijk gebruiken voor wat grotere oppervlaktes in je gezicht en de smallere bovenkant is ideaal voor moeilijk bereikbare plekjes, zoals bijvoorbeeld onder je ogen of op je neus, love it!

Schermafbeelding 2017-10-17 om 21.16.51.png

Naast de beautyblender zit er in het make-up setje een solid cleanserDit is een speciale zeep die je kunt gebruiken om je beautyblender te reinigen. De zeep heeft een ronde vorm en bevat verschillende ingrediënten, waaronder kokosnoot-extract. De zeep bevat geen parabenen en sulfaten.

Schermafbeelding 2017-10-17 om 21.22.18.png

De beautyblender is ontzettend makkelijk te gebruiken:

  • Stap 1: Maak vóór gebruik de beautyblender nat. Zorg ervoor dat je de beautyblender onder een stromende kraan of in een bakje met water houdt. Door zachtjes in de beautyblender te knijpen neemt de spons water op en wordt hij bijna  drie keer zo groot.
  • Stap 2: Wanneer de beautyblender niet veel meer water kan opnemen, haal je de spons uit het water en maak je de spons droog. Dit doe je door al het water uit de beautyblender te knijpen en hem vervolgens in een handdoek te drogen.
  • Stap 3: De beautyblender is nu klaar voor gebruik, dus je kunt lekker gaan beginnen met het aanbrengen van je make-up!

Omdat de beautyblender na een dag weer zijn oude vorm krijgt, is het de bedoeling dat je stap 1 en 2 iedere keer herhaald voordat je je make-up aanbrengt.

Schermafbeelding 2017-10-17 om 21.22.55.png

Het is belangrijk dat je de beautyblender regelmatig goed schoonmaakt. Hoe dit werkt is heel simpel:

  • Stap 1: Maak de beautyblender nat met water en zeep de beautyblender in met de bijbehorende solid cleanser. Knijp regelmatig in de spons om de make-up resten uit de beautyblender te laten lopen.
  • Stap 2: Wanneer je denkt dat alle make-up van de beautyblender verwijderd is, knijp je de spons uit en maak je hem droog in een handdoek. Klaar is Kees! De beautyblender ziet er weer gloednieuw uit, yes!

Zelf vind ik het fijn om de beautyblender schoon te maken vóórdat ik mijn make-up aanbreng. Dit doe ik omdat ik de beautyblender toch eerst moet natmaken voordat ik hem kan gebruiken. Ik kan hem dan net zo makkelijk even snel schoonmaken!

Schermafbeelding 2017-10-17 om 21.34.22.png

De beautyblender is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en kost los €19,95 euro. Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten beautyblenders. De make-up set die ik heb gekocht (inclusief solid cleanser) kost €22,95euro en is verkrijgbaar via deze link.


Ik ben super blij met mijn nieuwe beautyblender! Wat vinden jullie van de beautyblender? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Ik zou het heel leuk vinden als je me ook zou volgen op Facebook en Instagram!

Liefs, Anouk

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen

6 reacties op ‘The original beautyblender!

  1. Die zeep klinkt wel handig! Ik gebruik zelf de spons van ‘real techniques’, omdat ik de beauty blender aan de prijzige kant vind. Die vind ik zelf ook heel fijn en een stuk goedkoper (zo’n € 7,- ) leuk artikel verder!😊

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.