Curaçao Blog #2 – Playa Porto Mari

Hi loves! Het is weer tijd voor een nieuwe Curaçao blog! Op de derde dag van onze vakantie besloten mama en ik dat het tijd werd om lekker met de auto op pad te gaan. We hadden van tevoren al wat boodschapjes gedaan bij de Albert Heijn vlakbij ons resort. Bepakt met lekkere broodjes en wat te drinken, stapten we in de auto op weg naar Playa Porto Mari.

Over Playa Porto Mari

Playa Porto Mari is een van de mooiste stranden van Curaçao. En Curaçao heeft heel wat prachtige stranden kan ik je vertellen! Playa Porto Mari ligt bij het plaatsje Sint Willibrordus aan de Porto Mariebaai aan de westkust van Curaçao. Het witte koraal zandstrand in combinatie met het helder blauwe water is een paradijsje voor elke waterliefhebber. Vanaf de kust kun je gemakkelijk naar het rif zwemmen om te snorkelen en te duiken.

img_5237.jpg

Parkeren

Playa Porto Mari is zeer makkelijk te bereiken met de auto. Je kunt je auto bij het strand parkeren op de daarvoor bedoelde parkeerplaats. De parkeerplaats van het strand vormt het startpunt van drie verschillende natuurpaden, die je al wandelend of fietsend kunt ontdekken: de Seru Matteo Trail, de History Trail en de Bird Trail. Vlakbij de parkeerplaats staat een houten uitkijktoren, waar je uitkijkt over de helderblauwe zee. Een leuk plekje om wat foto’s te maken. Er staat alleen wel ontzettend veel wind haha!

img_5123

img_5233

Het strand

Vanaf de parkeerplaats is het nog geen 2 minuten lopen naar het strand. Wat ik zelf heel fijn vind aan Playa Porto Mari is dat er op het strand voldoende ligbedjes, parasolsdouches, kleedkamers én kluisjes aanwezig zijn. Zo kun je zorgeloos een leuke dag tegemoetkomen. Direct aan het strand is een strandbar en -restaurant gevestigd, waar je kunt genieten van verse sappen, drankjes, beachbites en complete maaltijden, yummie!

img_5235

img_5234

Strandvarkens

Naast alle faciliteiten vind je op Playa Porto Mari wel iets héél bijzonders, namelijk: STRANDVARKENS! Ja, je leest het goed: strandvarkens! Super grappig! Als het zwemmen met deze beestjes iets is dat op je bucketlist staat, dan móet je echt eens naar Playa Porto Mari gaan. Op dit strand lopen twee varkens rond, die maar al te graag op zoek gaan naar lekker eten en af en toe een duik nemen in de zee.

img_5229.jpg

Mijn ervaring

Vanaf het resort waar wij verbleven, het Chogogo Dive & Beach Resort, was het ongeveer een uurtje rijden met de auto. Ik raad je zeker aan om een auto te huren in Curaçao. De app maps.me brengt je overal naartoe en dat geheel zónder dat je er internet voor nodig hebt, love it! Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats, besloten we eerst een kijkje te nemen op de uitkijktoren. Hier genoten we van het prachtige uitzicht. Ook maakten we een aantal foto’s op de stijger die in de zee lag en liepen we langs de rotsen aan de zijkant van het strand. Het grootste gedeelte van de dag lagen we heerlijk te zonnen. Verder heb ik gesnorkeld en vermaakten we ons door wat foto’s te maken van de twee grappige varkens die op het strand liepen.

img_2677-1-e1523823110242.jpg

Handige informatie

Playa Porto Mari is dagelijks geopend van 9:30 uur tot 18:30 uur. Entree kost Nafl. 5.00 / 3$ per persoon. Entree is gratis voor kinderen tot 12 jaar.  Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op Facebook en Instagram of bezoek www.playaportomari.com.

Contactgegevens

  • Mail: info@playaportomari.com / portomari@live.com
  • Tel: (+5999) 864 75 58
  • Fax: (+5999) 864 75 33

img_5236.jpg

Dat was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Binnenkort meer Curaçao blogjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan op mijn blog! 

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen

2 reacties op ‘Curaçao Blog #2 – Playa Porto Mari

Reacties zijn gesloten.