Foto op hout via Fotofabriek.nl

Foto’s maken, ik ben er dol op! Vooral sinds de aanschaf van mijn nieuwe Canon EOS M100 camera,  kan ik er geen genoeg van krijgen. Mijn telefoon staat onderhand ook al helemaal vol met foto’s van allerlei leuke momenten van de afgelopen tijd. Via Fotofabriek.nl besloot ik een van mijn vakantiefoto’s op hout te laten afdrukken. In de blog van vandaag vertel ik jullie daar maar al te graag wat meer over. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Over Fotofabriek

Op Fotofabriek.nl kun je van jouw eigen foto’s de allerleukste fotoproducten maken. Hierbij kun je denken aan fotoboeken, fotoalbumskalenders, agenda’s, kaarten en heel veel verschillende soorten wanddecoraties. Het leuke is dat je via de website de foto’s in een online software programma helemaal kunt editen naar jouw wensen. Je kunt meerdere teksten toevoegen en verschillende afbeeldingen met elkaar combineren in een collage. Hoe leuk is dat?!

Editor fotofabriek

Foto op hout

Wanneer je besluit te gaan voor een foto als wanddecoratie, kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende opties. Zo kun je je foto laten afdrukken op karton, forex, canvas, kurk, aluminium, plexiglas, tegels noem maar op! Zelf koos ik voor een foto op hout. Bij Fotofabriek.nl kun je je foto op twee soorten biologisch FSC gekeurd hout laten afdrukken, namelijk: Berkenplex of Vurenhout.

Berkenplex

Berkenplex wordt ook wel multiplex genoemd. Wanneer je je foto op berkenplex laat afdrukken, wordt je foto op een dunne houten plaat gedrukt met daar doorheen een lichte houtstructuur. Hieronder een voorbeeld van mijn foto op Berkenplex.

Berkenplex

Vurenhout

Wil je eens een keer wat anders? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen je foto op vurenhout af te laten drukken. Vurenhout bestaat uit losse plankjes die jouw foto meteen een robuustere look geven. Hieronder een voorbeeld van mijn foto op Vurenhout.

Vurenhout

Bevat je foto veel wit? Dan wordt aangeraden je foto op hout af te laten werken met een whitewash. Hiermee wordt er een witte onderlaag op het hout geplaatst, zodat de witte kleuren in je foto ook daadwerkelijk wit zijn. Doe je dit niet, dan komt op die plekken de houtkleur naar boven.

Wist je dat?
Fotofabriek de afgelopen jaren verschillende prijzen heeft gewonnen voor de beste fotoboekenleverancier, waaronder die van AVROTROS Radar?!

Mijn ervaring

Omdat ik op Curaçao ontzettend veel foto’s had gemaakt, leek het me leuk om een van deze foto’s op hout af te laten drukken. Ik besloot te gaan voor een foto die gemaakt is in Willemstad. De afmetingen van mijn houten plankje zijn 30 x 20 cm en ik heb gekozen voor een liggend model. De foto is afgedrukt op Berkenplex en afgewerkt met een whitewash. Omdat ik de foto zelf al kleurrijk genoeg vond, besloot ik er geen afbeeldingen of teksten aan toe te voegen. Uiteindelijk ben ik super blij met het eindresultaat! Ik denk ook zeker dat dit een aanrader is om cadeau aan iemand te geven. Het blijft een leuk aandenken van een mooie gelegenheid!

img_5457

Handige informatie

Je kunt een foto op hout op verschillende groottes laten maken. Hieronder een overzicht van de verschillende formaten en bijbehorende prijzen. Let wel op! De bovengenoemde prijzen gelden voor Berkenplex zonder whitewash. Wanneer je kiest voor Vurenhout en/of een whitewash, dan komen er extra kosten bij.

Formaat Basisprijs
20 x 30 Staand €24,99 euro
30 x 20 Liggend €24,99 euro
30 x 40 Staand €34,99 euro
40 x 30 Liggend €34,99 euro
40 x 40 Vierkant €39,99 euro
40 x 60 Staand €41,99 euro
60 x 40 Liggend €41,99 euro
60 x 60 Vierkant €54,99 euro
60 x 90 Staand €69,99 euro
90 x 60 Liggend €69,99 euro

Bij een bestelling vanaf €35 euro hoef je geen verzendkosten te betalen. Misschien wel handig om te weten is dat elke foto op hout wordt geleverd met een gratis ophangsysteem, waardoor je jouw creatie makkelijk een mooi plekje in huis kunt geven, LOVE IT! Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Ik ben in ieder geval super blij met mijn foto op hout. Hebben jullie weleens iets besteld bij Fotofabriek.nl? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen