Curaçao blog #4 – Cas Abao Beach!

Hi loves! De zomer is alweer in volle gang, héérlijk! Ik ben weer aan het werk, maar om toch lekker in de zomerstemming te blijven ga ik gewoon weer verder met mijn reeks Curaçao blogs. Vandaag neem ik jullie mee naar wel een heel bijzonder plekje op Curaçao, namelijk: Cas Abao Beach. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Over Cas Abao Beach

Cas Abao Beach staat bij veel mensen op nummer 1 van de meest favoriete stranden. Dat is ook wel te begrijpen! Het witte zandstrand in combinatie met het kristalhelder blauwe water en de prachtige palmbomen maken deze plek een waar paradijs! Ik vertel jullie er dan ook graag wat meer over.

Ligging

Cas Abao Beach ligt aan de noordwestelijke kust van Curaçao en is het makkelijkst te bereiken met de auto. Toegang tot het strand is helaas niet gratis: zo betaal je bij aankomst f 10 per auto en f 12,50 op zon- en feestdagen. Hierbij mogen er dan maximaal vier personen in de auto zitten. Voor elke extra persoon in de auto betaal je f 2,50 per persoon bij. Maar ik kan je vertellen… het is het meer dan waard! Na betaling bij de slagboom moet je een lange, hobbelige weg richting het strand afrijden. Vervolgens kom je aan bij de parkeerplaats, waar voldoende parkeergelegenheden zijn.

 

img_8574

 

Faciliteiten

Cas Abao Beach kent redelijk wat faciliteiten. Zo zijn er toiletten aanwezig en kleedhokjes waar je je gemakkelijk kunt omkleden, zowel voor als na je bezoek aan het strand. Ook kun je er kluisjes huren om je persoonlijke spullen in op te bergen, super handig! Strandbedjes en parasols mogen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt een strandbedje huren voor f 5 per dag. Het voordeel van een betaald strand is dat de bar op het strand dagelijks geopend is van 10 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds. Ideaal voor een lekker (koud) drankje, een cocktail, een snack of een lekkere lunch, yummm!

 

img_3058

 

Activiteiten

Ook aan activiteiten ontbreekt het niet op Cas Abao Beach! Je kunt er een kijkje nemen in de prachtige onderwaterwereld door te gaan snorkelen of nog een stapje verder: door te gaan duiken. Vooral bij de rotsen vind je de super veel vissen. Verder kun je er diverse watersporten uitoefenen én is er een duikschool aanwezig. Heb je zin in een massage? Dat kan! Op het strand bevindt zich een massagesalon, waar je kunt genieten van een lekkere massage terwijl je luistert naar de rustige golven van het water.

 

Mijn ervaring

Nadat mama en ik heerlijk geluncht hadden bij Karakter, besloten we dat het tijd werd om maar weer eens een ander strand op te gaan zoeken. Ons werd aangeraden naar Cas Abao Beach te gaan en dat is précies wat we deden. Eenmaal aangekomen bij dit prachtige strand viel mijn mond opnieuw open van verbazing: wat een prachtige omgeving! Dit keer geen strandvarkentjes te bekennen, máár genoeg andere dingen om naar uit te kijken. Mama en ik kozen voor een rustig plekje en stalden daar onze spullen uit. Na een aantal uurtjes in de zon te hebben gelegen, ging ik weer eens met mijn duikbril en snorkel op pad om vissen te spotten. Hele scholen met de meest bijzondere dieren zwommen voorbij, wauw! Ook maakten we een aantal foto’s, die je vast al op mijn Instagram voorbij hebt zien komen. Toen de zon bijna onderging besloten we weer terug naar ons resort te rijden. Al met al wat het een heerlijk relaxte dag!

 

img_3616

Handige informatie

Cas Abao Beach is dagelijks geopend van 8:00 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds. Voor meer informatie over dit strand kun je een kijkje nemen op Facebook of Instagram. Je kunt natuurlijk ook even op de website kijken.

Route

Contactgegevens

Tel: + (599-9) 463-6367
Fax: + (599-9) 463-6518
Mail: info@casabaobeach.com

Ben je een echt strandmens en vind je het leuk om mooie plekjes op dit eiland te verkennen? Dan raad ik je aan zeker eens naar Cas Abao Beach te gaan! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Hebben jullie al vakantieplannen? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen

Een reactie op “Curaçao blog #4 – Cas Abao Beach!

Reacties zijn gesloten.