Rhodos blog #2 – Kallithea Springs

Hi loves! Zoals jullie aan de titel van dit blogje kunnen zien, ben ik weer terug met een nieuwe Rhodos blog. Op de derde dag van onze vakantie besloten we naar Kallithea Springs te gaan. Ik keek mijn ogen uit: wat een paradijsje! Ben je van plan om ooit nog eens naar Rhodos te gaan? Dan móet je deze locatie zeker eens bezoeken! Benieuwd? Lees dan lekker mee!

Over Kallithea Springs

Tijdens mijn vakantie naar Rhodos heb ik heel wat plekken gezien, maar Kallithea Springs heeft toch wel mijn hart gestolen: wat een ontzettend mooie locatie! Naast het prachtige strand en de mooie gebouwen, kun je er ook nog eens heerlijk eten. Kortom: het is dé ideale locatie voor een dagje weg. Ik vertel jullie er graag wat meer over, enjoy!

Ligging

Kallithea Springs ligt op negen kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Deze hotspot is super makkelijk te bereiken met de auto óf met het openbaar vervoer, handy! Al sinds de oudheid staat Kallithea Springs bekend om haar helende krachten. Vroeger was het een natuurlijk kuuroord, maar tegenwoordig is alles helemaal gerenoveerd. Door de luxueuze uitstraling, de prachtige fonteinen, het mooie strand en het gezellige restaurant is Kallithea Springs tegenwoordig ontzettend populair onder toeristen van over de hele wereld.

 

 

img_2551

 

Faciliteiten

Om Kallithea Springs binnen te komen betaal je 3 euro entree. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis! De hotspot ligt aan een klein zandstrand en aan beide zijden van het strand is de grond verhoogd. Op deze verhogingen staan bedjes en parasols. Voor een bedje betaal je 5 euro. Als je aan de strandbar een koud drankje besteld, is het gebruik van een bedje gratis, wat ik een prima compensatie vind! Wees wel op tijd, want in de middag is het vaak erg druk waardoor je niet altijd een bedje kunt bemachtigen. Naast bedjes en parasols zijn er toiletten, douches, kleedhokjes én een souvenirwinkel  aanwezig.

 

 

 

Wat ik zelf ontzettend fijn vind aan Kallithea Springs is dat je gewoon tijdens het zonnen op je bedje wordt bediend. Heb je zin in een heerlijk koud drankje of een snack tussendoor? Dan kun je altijd terecht bij het personeel dat over het strand loopt, héérlijk! Geen zin om vanaf je bedje te eten? Dan kun je verderop genieten van de lekkerste gerechten in het restaurant. Wij besloten te gaan voor een tosti en wat fruit als ontbijt en een later op de dag aten we ook nog een kleine hap in het restaurant, yummiee!

 

img_2540.jpg

 

Wist je dat?
Kallithea Springs ook te zien is in verschillende internationale films? Kallithea Springs is onder andere verschenen in The Guns of Navarone, Zorba de Griek, Escape to Athena en The Bait!

 

 

Activiteiten

Kallithea Springs biedt genoeg activiteiten. Beleef de prachtige onderwaterwereld door te gaan duiken of snorkelen. Het water in de baai is kristalhelder en prachtig blauw, waardoor je ontzettend veel verschillende vissen en rotsen kunt bekijken. Kallithea Springs is daarnaast een populaire locatie om te trouwen en ook worden er regelmatig allerlei culturele en artistieke evenementen georganiseerd.

 

img_2550.jpg

 

 

Wil ook wat zien van de omgeving? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen lekker een stuk te gaan wandelen; je kijkt je ogen uit! And last but not least is Kallithea Springs een echte foto hotspot. Ik zeg SHOOTING TIME! En dat is précies wat we deden. We besloten heel wat foto’s te maken en daarna was het tijd om te relaxen. We verkoelen onszelf met een heerlijk koud drankje en een duik in het water, yes!

 

img_2504-2

 

 

Handige informatie

Contact

Tel: 0030 22410 37090
Fax: 0030 22410 73073
e-mail: info(at)kallitheasprings.gr
http://www.kallitheasprings.gr

Route

 

 

Kallithea Springs is een van mijn favoriete plekjes van Rhodos en zeker een aanrader om eens te bezoeken tijdens je vakantie naar dit prachtige eiland. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat is jullie favoriete vakantiebestemming? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen

Een reactie op “Rhodos blog #2 – Kallithea Springs

Reacties zijn gesloten.