Curaçao blog #5 – Op naar Klein Curaçao!

Hi loves! Vandaag ben ik weer terug met een nieuwe Curaçao blog. Een bezoekje naar Klein Curaçao was écht iets dat nog op mijn bucketlist stond. Ik kon dan ook niet wachten toen de dag eindelijk aangebroken was: op naar een onbewoond eiland! Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Over Klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland dat op ongeveer 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van Curaçao af ligt. Het eiland wordt gekenmerkt door prachtige witte zandstranden en kristalhelder water, waar je de onderwaterwereld pas écht goed kan ontdekken. Deze plek vormt werkelijk waar een walhalla voor elke duikliefhebber! Maar ook voor zonliefhebbers en mensen die graag mooie plekjes willen bezoeken, heeft dit verlaten eiland genoeg te bieden. Tijd om mijn ervaring met jullie te delen, veel leesplezier!

De Miss Ann boottocht

Je kunt bij verschillende organisaties een boottrip naar Klein Curaçao boeken. Mama en ik hadden de boottocht via onze reisorganisatie bij Miss Ann geboekt. We werden ontzettend vroeg in de ochtend opgehaald door een taxibus die ons naar de haven bracht. In groepjes werden we de boot op geholpen en toen iedereen aan boord was, vertrokken we naar Klein Curaçao. Op de boot werden we vriendelijk ontvangen en kregen we wat te eten en te drinken. De boottocht duurde ongeveer 1,5 uur. Ik raad je wel echt aan om van tevoren reistabletjes in te nemen, mocht je snel zeeziek worden (net als ik haha). Toen Klein Curaçao in zicht was, mochten we het laatste stukje zwemmen in het azuurblauwe water. We konden gebruikmaken van het privé strandhuis van Miss Ann, terwijl het ontbijt voor ons werd voorbereid. Later op de middag ging de BBQ aan en konden we genieten van een heerlijke maaltijd, yumm!

img_3075-1

Bezienswaardigheden

Nadat mama en ik heerlijk hadden gegeten, besloten we het eiland te gaan verkennen. We keken onze ogen uit! Klein Curaçao kent verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Vuurtoren

Tijdens onze wandeltocht over het eiland kwamen we als eerst de monumentale vuurtoren tegen. Deze vuurtoren is na de orkaan van 1877 gebouwd en staat in het midden van het eiland. De vuurtoren is erg groot en heeft een opvallend kleurtje om schepen erop te wijzen dat hier een eiland ligt. Mama en ik besloten een kijkje van dichterbij te nemen door de toren te betreden, iets wat ik jullie ook zeker aanraad! Je kan de vuurtoren gemakkelijk binnenkomen, maar je moet hierbij wel goed opletten waar je loopt. Het gebouw is namelijk in zeer slechte staat. Hieronder zie je een aantal foto’s die we voor en in de vuurtoren hebben gemaakt. Zoals je ziet is het een prachtig gebouw én een ideale foto spot haha!

Scheepswrak

Na ons bezoek aan de vuurtoren zetten mama en ik onze wandeltocht verder voort naar de andere kant van het eiland. Als je het eiland vanaf het zandstrand recht oversteekt, kom je aan deze zijde van Klein Curaçao. Hier staat de wind ontzettend hard en zijn er super veel hoge golven. Wat meteen opvalt is het gigantische scheepswrak dat hier aangespoeld is. Dit wrak is afkomstig van een tanker die rond 1982 gestrand is en waar nu nog maar een deel van over is. Het is een indrukwekkend groot wrak, erg gaaf om eens te bekijken!

Things to do

Naast het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden op het eiland, kun je je op Klein Curaçao prima vermaken!

Snorkelen en duiken

In eerste instantie hadden mama en ik ervoor gekozen te gaan duiken op Klein Curaçao, maar omdat we de volgende dag terug zouden vliegen naar Nederland ging dit helaas niet door. Super jammer! Gelukkig kun je op Klein Curaçao ook lekker snorkelen. De crew van Miss Ann had genoeg duikbrillen en snorkels bij voor iedereen, nice! Met een groepje werden we begeleid naar de beste snorkel spots. We zagen ontzettend veel verschillende soorten vissen, prachtig! Helaas heb ik geen schildpad kunnen spotten, maar dat is dan weer iets om naar uit te kijken voor de volgende keer.

Relaxen

Ben je even helemaal klaar met alle activiteiten en heb je zin om lekker tot jezelf tte komen? Plof dan neer in een van de ligbedjes met parasol of ga een dutje doen in een van de hangmatten, love it! Ook zijn er veel tafeltjes en stoelen aanwezig waar je een hapje of drankje kunt nuttigen, terwijl je de meest bijzondere diertjes op het eiland tegenkomt. Je kijkt je ogen uit!

Shooting time

Last but not least vormt Klein Curaçao toch wel een ultieme foto hotspot. Je kunt er de meest prachtige foto’s en filmpjes te maken. Super leuk om al je herinneringen van dit kleine paradijsje vast te leggen. Wie wil dat nu niet?!

Ik vond het ontzettend gaaf om Klein Curaçao te bezoeken en ik zal het dan ook niet snel vergeten! Welke plek staat nog op jullie bucketlist? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookTwitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen