Curaçao blog #7 – Playa Lagun

Hi loves! Curaçao blog numero 7 staat alweer voor de deur. Vandaag neem ik jullie mee naar Playa Lagun! Dit strand staat bekend om zijn prachtige onderwaterwereld.  Ben jij een echte waterliefhebber? Dan mag een bezoek aan Playa Lagun tijdens je vakantie naar Curaçao zeker niet ontbreken!

Over Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strand op Curaçao dat in het noorden van het eiland ligt, vlakbij de plaats Lagun. Het strand ligt in een kleine baai en rondom het strand zijn allerlei appartementen en restaurantjes gebouwd, die uitkijken op de baai.

Faciliteiten

Playa Lagun kent voldoende parkeergelegenheid en is daardoor makkelijk met de auto te bereiken. Ook zijn er voldoende ligbedden en parasols aanwezig en kun je er een hapje eten of drinken, yummmie! Wat ik jammer vind aan dit strand is dat er geen toiletten en douches aanwezig zijn, wat niet echt handig is.

 

 

Wat is er te doen?

Voor de snorkelaars en duikers onder ons is Playa Lagun the place to be! Zo tref je er dagelijks zeeschildpadden aan en af en toe zelfs een zeepaardje, hoe gaaf is dat!! Er is vlakbij het strandje een duikschool aanwezig waar boottochten worden georganiseerd om te duiken. Is duiken toch niet helemaal jouw ding? Dan is er natuurlijk ook voldoende mogelijkheid om lekker te gaan snorkelen. Bij de rotsen kom je namelijk super veel verschillende vissen tegen: engelvissen, tandbaarzen, papagaaivissen, pijlstaartroggen, noem het maar op! Voor de strandliefhebbers zou ik Playa Lagun niet per se aanraden. In dat geval zou ik nog een stukje doorrijden naar de Grote of Kleine Knip. Playa Lagun is een leuk, klein strandje om eens gezien te hebben en om er foto’s te maken. Op het strand staan namelijk een aantal aangespoelde bootjes, cute!

 

 

Mijn ervaring

Mama en ik moesten vanuit ons resort een redelijk stuk rijden voordat we Playa Lagun bereikten. Eenmaal aangekomen, besloten we een kijkje te nemen bij de bootjes en hier wat foto’s te maken. Omdat het strand redelijk klein was, besloten we uiteindelijk door te rijden naar de Kleine Knip en daarna naar de Grote Knip. Ik zou in de toekomst dolgraag nog een keer willen duiken bij Playa Lagun, vooral omdat ik zulke leuke verhalen hierover heb gehoord en gelezen!

 

Handige informatie

Adresgegevens

Playa Lagun, Westpunt, Curaçao

 

Wat vind jij van Playa Lagun? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je dan op mijn website en stay tuned! Er komen nog heel wat travel blogs aan!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen