Curaçao blog #8 – Kleine Knip

De Grote Knip en de Kleine Knip zijn twee prachtige nabij gelegen stranden op Curaçao. Je kunt hier heerlijk relaxen, lekker gaan snorkelen én natuurlijk prachtige foto’s maken. In de blog van vandaag neem ik jullie mee naar de Kleine Knip. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Over de Kleine Knip

De Kleine Knip is een prachtig strand op Curaçao dat voor het grootste gedeelte uit wit en zeer fijn zand bestaat. Net als de Grote Knip ligt de Kleine Knip als een soort inham tussen de rotsen. Het strand is niet heel groot, waardoor het soms al snel druk oogt. In het weekend komen er veel lokale mensen naar de Kleine Knip, maar ook toeristen nemen graag een kijkje in dit paradijsje.

Ligging

Nadat mama en ik Playa Lagun hadden bezocht, besloten we verder te rijden naar de Kleine Knip, ook wel Playa Kenepa Chiki genoemd. De Kleine Knip is een klein strandje op Curaçao dat helemaal in het westen van het eiland ligt. Vanaf het Chogogo Dive & Beach Resort waar wij verbleven, was het ongeveer een uur rijden. Vertrek je vanaf Playa Lagun naar de Kleine Knip, dan ben je slechts een kleine 10 minuten onderweg. Ideaal dus als je een paar stranden op 1 dag wil combineren.

 

 

Faciliteiten

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeergelegenheid die direct aan het strand grenst. De Kleine Knip is gratis toegankelijk, maar er zijn dan ook bijna geen faciliteiten aanwezig. Op het strand vind je een gering aantal picknicktafels, bedjes en parasols (tegen betaling). Wil je graag onder een parasol én op een bedje liggen, dan raad ik je aan om zeker op tijd naar het strand te vertrekken! Het is ook handig om je eigen eten en drinken mee te nemen, omdat er bij de Kleine Knip niet veel te halen valt. Toen wij er waren, stond er wel iemand die koude drankjes verkocht, héérlijk!

 

img_3132

 

Het strand

De Kleine Knip bestaat uit een prachtig wit zandstrand met aan de zijkanten enorme rotsen. Ook op het strand en in de zee kom je veel stenen tegen. Hier moet je dus wel een beetje voor uitkijken! Het water is ontzettend helder en kristalblauw: ideaal om hier lekker te snorkelen. Je komt ontzettend veel verschillende soorten visjes tegen, vooral langs de rotsen.

 

img_3135

 

Mijn ervaring

Mama en ik zijn tijdens ons verblijf op Curaçao twee keer naar de Kleine Knip gegaan. De ene dag combineerden we de Kleine Knip met Playa Lagun en de tweede keer brachten we een bezoek aan de Grote Knip, waarbij we de Kleine Knip natuurlijk niet konden overslaan! Ik vind de Kleine Knip echt een prachtig strand. Het strand is wel erg klein, maar beide keren dat wij er waren viel het reuze mee met de drukte. Mama en ik hebben lekker in de zon gelegen, haalden af en toe een koud drankje en verkoelden onszelf met een duik in de zee. Ook maakten we wat leuke foto’s bij de rotsen aan de zijkant van het strand. Hier waren trouwens wel heel wat krabbetjes te bekennen!

 

7516846416_img_3042

 

Handige informatie

De Kleine Knip is gratis toegankelijk en ligt op de volgende locatie:

Wat vind jij van de Kleine Knip? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je dan op mijn website en stay tuned! Er komen nog heel wat blogs aan!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen