Curaçao blog #9 – Grote Knip

Hi loves! In mijn vorige Curaçao blog nam ik jullie mee naar de Kleine Knip: een prachtig klein strandje op Curaçao waar je je ogen uitkijkt. Iets verderop gelegen ligt de Grote Knip: het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Een blogje over dit paradijs mag daarom zeker niet ontbreken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Over de Grote Knip

De Grote Knip. Wie kent dit strand nu niet? Ik denk dat het een van de meest populaire plekken is op Curaçao. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Het strand ligt net als de Kleine Knip als een inham tussen de rotsen. Op het strand kom je zowel lokale mensen als toeristen tegen.

Ligging

Vanuit het Chogogo Dive & Beach Resort waar mama en ik verbleven, is het ongeveer een uur rijden naar de Grote Knip. De Grote Knip, ook wel Playa Kenepa Grandi genoemd, ligt in het westen van Curaçao vlakbij de Kleine Knip. Vanaf Willemstad is het ongeveer 40 minuten rijden. Je kunt je auto gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats kijk je uit over de baai en het strand: PRACHTIG!

 

img_3141_facetune_27-12-2018-13-40-45

 

Faciliteiten

De Grote Knip is gratis toegankelijk en net als de Kleine Knip heeft het strand niet zoveel faciliteiten. In tegenstelling tot de Kleine Knip is er bij de Grote Knip wel een simpele snackbar aanwezig waar je onder andere kipsaté, hamburgers, friet en een lekker koud drankje kunt kopen. Ook zie je veel mensen barbecueën, super gezellig! Net zoals bij de meeste stranden op Curaçao kun je bij de Grote Knip (tegen betaling) strandbedjes en parasols huren. Ook is er een wc aanwezig.

 

7518835968_img_2800-1

 

Het strand

Als je aankomt bij de Grote Knip kijk je je ogen uit: het is er werkelijk waar prachtig! Het begint al vanaf het moment dat je je auto hebt geparkeerd, uitstapt en in één oogopslag het strand ziet vanaf een hoger uitkijkpunt. Het helder blauwe water trekt meteen je aandacht. De Grote Knip staat bekend om zijn grote rotswanden en vanaf de rosten kun je zo het water in springen, super gaaf! Ook kun je langs de rotsen en bij het rif ontzettend mooi snorkelen.

 

 

Mijn ervaring

Mama en ik hadden ons bezoek aan de Grote Knip met een bezoek aan de Kleine Knip gecombineerd. Nadat we de auto bij de Grote Knip hadden geparkeerd, besloten we op verkenningstour te gaan. Vanaf de parkeerplaats kom je direct op een hoog uitkijkpunt, waar je zicht hebt over de hele baai van de Grote Knip. Hier maakten we natuurlijk wat foto’s en vervolgens gingen we de trap af naar het strand. Ook hier maakten we foto’s en genoten we van het prachtige uitzicht. Omdat we redelijk laat waren, was het best druk op het strand. Helaas zijn we om die reden dan ook niet super lang gebleven. Ik had graag nog een keer van de rotsen af willen springen en willen snorkelen. Dit zijn dingen die ik de volgende keer zeker wil gaan doen!

 

 

Handige informatie

De Grote Knip is gratis toegankelijk en ligt op de volgende locatie:

Wat vind jij van de Grote Knip? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je dan op mijn website en stay tuned! Er komen nog heel wat blogs aan!

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen