Rhodos blog #4 – Tsambika Beach

Tsambika Beach ligt aan de oostkust van Rhodos en is zeker een van de mooiste zandstranden van het eiland. Het strand is ontzettend breed en is geheel omgeven door bergen en heuvels. Je kunt Tsambika Beach bereiken met de auto, bus of boot. Ben je van plan een bezoek te brengen aan Tsambika Beach? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij het klooster van Tsambika (Panagia tis Tsambikas i Kiras klooster). Dit klooster ligt op de top van een 287 meter hoge rots! Vanaf hier heb je dan ook prachtig uitzicht over Tsambika Beach en de rest van de omgeving.

 

 

Wist je dat?
Er een mythe heerst over het Tsambika klooster? Zo zouden vrouwen die moeite hebben met het krijgen van kinderen, toch gezegend kunnen worden met kinderen als zij met blote voeten naar het klooster lopen om te bidden tot Maagd Maria. Als bedankje moet de vrouw haar kind dan Tsambika of Tsambiko noemen!

 

Let’s get some tan!

Eenmaal aangekomen op Tsambika Beach kijk je je ogen uit: de omgeving is echt prachtig! Op het strand zijn er voldoende ligbedjes en parasols aanwezig die je tegen betaling kunt huren. Neem af en toe een verfrissende duik in het helderblauwe water. Let wel op! Het zand is ontzettend heet, dus ik zou voor het gemak nog een paar teenslippers meenemen die je uit kunt doen bij het water.

 

 

Food & Drinks

Op Tsambika Beach vind je een aantal eetgelegenhedenwaar je lekker kunt lunchen, snacken of dineren. Ook voor een heerlijk koud drankje ben je hier aan het juiste adres. De strandtentjes ogen gezellig en sfeervol.

Wist je dat?
Er op Tsambika Beach ontzettend veel watersport faciliteiten zijn? Super leuk om er een onvergetelijke dag van te maken!

 

img_8062

 

Picture this..

Natuurlijk is Tsambika Beach  dé ideale plek om prachtige foto’s te maken. Vooral bij het klooster van Tsambika kun je veel mooie foto’s maken, omdat je vanuit dit hoge punt uitkijkt over het hele strand. Ook op het strand zelf vind je veel leuke fotospots. Zelf maakten we wat foto’s op het strand bij de hangschommel en het te leuke kokosbomen pad!

 

3b94dda1-31b3-4d4b-b419-d76cb4a90592

 

Locatie

 

Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat is jullie favoriete strand van Rhodos? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned!

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


 

 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen

Een reactie op “Rhodos blog #4 – Tsambika Beach

Reacties zijn gesloten.