Rhodos blog #5 – Een dagje naar Lindos!

Lindos, ook wel Het Witte Stadje genoemd, is een klein schilderachtig dorpje dat op zo’n 50 kilometer ten zuiden van de stad Rhodos ligt. Wat ik zelf zo leuk vind aan Lindos is dat het een ontzettend oud dorpje is (wel meer dan 3000 jaar oud!) en dat zie je overal terug. Vroeger was Lindos een belangrijke handelsstad in Rhodos door de gunstige ligging aan de haven. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister geworden. Maar wat kun je nu allemaal doen in Lindos? Dat zal ik je vertellen!

 

Wandel door de gezellige straatjes

De plaats Lindos staat bekend om zijn sfeervolle straatjes. Het is erg leuk om hier doorheen te wandelen en de omgeving te verkennen. Je kijkt je ogen uit! Ga alleen niet te laat op de dag een wandeling maken,  want dat is niet te doen in de hitte. Wij waren bijvoorbeeld al rond 8 uur ’s ochtends op weg naar Lindos. Als je door de straatjes loopt, kom je allerlei winkeltjes tegen waar je souveniertjes en andere leuke spulletjes kunt kopen. Heb je tussendoor honger? Dan kun je op veel plekken terecht voor ontbijt, lunch of diner.

 

 

It’s shooting time!

Natuurlijk kun je zo’n leuk plekje als Lindos niet verlaten zonder veel leuke foto’s te maken. Omdat we al erg vroeg in de ochtend aankwamen, hadden we alle ruimte en tijd om leuke plaatjes te schieten: in de straatjes, bij de winkeltjes, bij leuke gebouwen en later op het strand. Voor meer foto’s kun je een kijkje nemen op mijn Instagram.

 

 

Bezoek de Akropolis

Een van de meest opvallende bouwwerken in Lindos is toch wel de Akropolis. Deze gigantische tempel ligt op een rots op zo’n 100 meter hoogte en is een echte attractie onder toeristen. Het is even een eindje lopen, maar de Akropolis is voor mensen die goed ter been zijn makkelijk te voet te bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om door een ezeltje naar boven te worden gebracht.

 

Wist je dat?
Er boven aan de rots verschillende historische bezienswaardigheden te zien zijn? Zo begin je op niveau 1 met drie ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd en zie je een reliëf van een schip. Loop je verder de trap op, dan kom je bij het tweede niveau: het Johannieter kasteel. Op niveau 3 is de Stoa uit de Hellenistische tijd te zien en op het hoogste niveau staat de tempel van Athina Lindia.

 

lindos8

 

Afkoelen op het strand

Na een hete tocht door Lindos ben je wel toe aan een verfrissende duik in de zee. Loop je door de straatjes helemaal naar beneden richting het haventje, dan kom je uiteindelijk aan bij het Megali Paralia strand dat ten noorden van Lindos ligt. Dit zandstrand is het grootste strand van Lindos en ziet er echt prachtig uit! Je kunt er verschillende soorten ligbedjes en parasols huren. Wij kozen voor een ontzettend luxe ligbed direct aan het strand, héérlijk! We genoten van het zonnetje, aten wat lekkers en namen af en toe een duik in het helderblauwe water.

 

7583925680_img_8724

 

Locatie

Zoals je op de kaart hieronder kunt zien, ligt Lindos zo’n 50 kilometer ten zuiden van de stad Rhodos. Je kunt Lindos makkelijk met de auto, touringcar of boot te bereiken.

 

 

Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Zijn jullie weleens naar Lindos geweest? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned!

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen