Mexico blog # 1 – Op vakantie naar Mexico: de leukste rondreis door Quintana Roo!

Hi loves! Het is eindelijk zover: mijn eerste Mexico blog staat nu online! Ik ben inmiddels alweer een paar weken terug in Nederland en ik kan jullie vertellen dat ik een ge-wel-dige vakantie heb gehad. Samen met een vriendinnetje heb ik een rondreis gemaakt door Quintana Roo. De blog van vandaag staat geheel in het teken van de route die wij door dit prachtige gebied hebben afgelegd en in welke hotels wij verbleven. Er zullen nog veel meer Mexico blogs volgen van alles wat wij hebben gedaan, dus stay tuned!

Welke route hebben we afgelegd?

Na heel wat research op internet te hebben gedaan, besloten we alle plaatsen die we wilden bezoeken op een rijtje te zetten. Met dank aan een aantal handige blogs op reisjunk.nl waren we het al snel eens over de route die we gingen afleggen. Omdat we in Cancun zouden landen, leek dit ons een handige eerste stop. We vervolgden onze reis naar Isla Holbox, Tulum, Bacalar en tot slot Playa del Carmen. Vanuit Playa del Carmen reden we op de laatste dag terug naar Cancun om vervolgens met het vliegtuig terug naar Nederland te reizen. We hebben alle hotels via booking.com geboekt. De linkjes zal ik hieronder neerzetten!

 

Rondreis Mexico met plaatsnamen

 

First stop: Cancun

Onze eerste stop was in Cancun. Na een vlucht van meer dan 10 uur en een tijdsverschil van 7 uur leek het ons wel handig om even uit te rusten in een hotel dat op een schappelijke afstand van het vliegveld ligt. We brachten de nacht door in Selina Cancun Downtown: een kleurrijk hotel met zwembad, een restaurant, een bar én gratis parkeergelegenheid. Reis je met de bus? Dan is dit hotel eveneens the place to be! Het ADO busstation ligt op slechts 200 meter afstand van dit hotel. In het hotel kun je gebruikmaken van gratis WiFi en in de avond wordt er vaak live muziek gespeeld of is er een DJ. Na onze overnachting waren we helemaal uitgerust en vervolgden we onze reis naar Isla Holbox.

 

bb88b8c4-d729-43b3-8989-84d2fc7d6cae

 

Met de boot naar Isla Holbox

Isla Holbox is echt een must see als je van plan bent naar Mexico te gaan. Dit tropische paradijsje wordt gekenmerkt door parelwitte stranden, wuivende palmbomen, een helderblauwe zee en gebouwen met de meest waanzinnige street art. Je kunt er heerlijk eten, verschillende tours boeken of lekker relaxen. Ga met een golfkar of fiets op pad om het eiland te verkennen: bekijk de zonsondergang bij Punta Coco, bezoek een van de vele beach clubs, wandel over de zandbanken bij Punta Mosquito, maak foto’s van de prachtige street art of ga lekker snorkelen! In het centrum kun je een drie eilanden excursie boeken om de onbewoonde buurteilanden van Isla Holbox te verkennen, super gaaf!

 

img_0659-1

 

Tip!
Zorg ervoor dat je voldoende contant geld naar Isla Holbox meeneemt. Er is maar 1 pinautomaat op het eiland aanwezig en het kan nog weleens voorkomen dat deze het niet altijd doet.

 

Ben je van plan een aantal dagen op Isla Holbox te verblijven? Dan is Hotel Para Ti een echte aanrader! Wij brachten hier in totaal 3 nachten door. Het hotel is voorzien van een zwembad, een groot buitenterras met heerlijke ligbedden en gratis WiFi. Maar wat moet je doen om dit prachtige eilandje te bereiken? Dat is eigenlijk heel simpel: pak de bus of rij met de auto naar het dorpje Chiquila. Hier kun je je auto tegen betaling parkeren (zo’n 100 pesos per dag) en vanaf dit punt gaat er ieder half uur een boot naar Isla Holbox. Tickets zijn bij het loket verkrijgbaar. Je betaald zo’n 150 pesos per ticket en de boottocht naar het eiland duurt ongeveer een half uurtje.


 

Tulum

Na een aantal prachtige dagen op Isla Holbox besloten we onze reis verder voort te zetten richting Tulum: een gezellig hippiestadje dat ten zuiden van Cancun en Playa del Carmen ligt. Het is super leuk om hier een dag een fiets te huren om het dorp te verkennen. Je kijkt je ogen uit! Ook kom je hier en daar nog wat prachtige muurschilderingen tegen. Vanuit Tulum kun je een georganiseerde tour boeken om de Maya Tempels te bezoeken. Wij kozen ervoor zelf de auto te pakken. Ook bevinden zich er in de buurt van Tulum verschillende cenotes, zoals de Grand Cenote of Cenote Dos Ojos. Maak een wandeling, ga een middagje shoppen of lekker uitwaaien op het strand. In Tulum kan het allemaal!

 

 

Tip!
De afgelopen maand(en) is er ontzettend veel zeewier aangespoeld op de stranden van Tulum, Cancun en Playa del Carmen. Hierdoor konden wij in Tulum helaas de zee niet in. Wij zijn daarom een dag eerder uit Tulum vertrokken naar onze volgende bestemming. Check dus voor je vertrek zeker even de status van het zeewier..

 

In Tulum verbleven we uiteindelijk 2 nachten in Hotel Rosa del Viento, dat direct aan het strand ligt. Het leuke aan dit hotel is dat het een eigen strand heeft en dat er overal hangmatten en comfortabele ligstoelen te vinden zijn. In het restaurant kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt gebruikmaken van gratis WiFi.

 

fee5e420-2874-47d2-9894-5190e6f1825d-1

 

Op naar Bacalar

Van alle plekken die wij hebben bezocht, is Bacalar denk ik toch wel het minst toeristisch. Héérlijk als je toe bent aan wat rust tijdens je rondreis door Mexico. Bacalar ligt ten zuiden van Tulum en heeft haar bekendheid voornamelijk te danken aan Laguna Bacalar. Laguna Bacalar is één van de grootste meren in Mexico. Het azuurblauwe water is ontzettend helder en door de verschillende dieptes in het meer zie je in het water wel 7 verschillende kleuren blauw, wauw!  Wij verbleven 3 nachten in Bacalar in het Azul 36 Hotel dat op slechts een paar minuten loopafstand van het meer ligt. Tijdens ons verblijf in Bacalar hebben wij verschillende activiteiten ondernomen. Zo zijn we op een drie uur durende zeiltour gegaan,  hebben we Los Rapidos bezocht en hebben we verschillende cenotes bezichtigd.

 

a6c0fde7-9adf-4fa1-b951-d3526913ce30

 

Last but not least: Playa del Carmen

We hebben onze rondreis afgesloten in Playa del Carmen: een toeristische badplaats in het oosten van Mexico. Omdat we aardig moe waren van alle activiteiten die we de dagen daarvoor hadden ondernomen, besloten we de laatste dagen lekker rustig aan te doen. We verbleven 3 nachten in het Magic Blue Spa Boutique Hotel dat in het hartje van Playa del Carmen ligt. Het leuke aan dit hotel is dat je binnen no time in het bruisende centrum bent, dichtbij alle restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en het strand. Zodra je het Magic Blue resort binnenstapt kom je in een oase van rust waar je kunt relaxen aan het zwembad en een hapje of drankje kunt nuttigen aan de nabijgelegen bar. Vanuit Playa del Carmen hebben we drie cenotes bezocht, namelijk: Cenote Suytun, Cenote Samulá en Cenote Xkeken. Ook hebben we gewinkeld en zijn we twee keer naar de Coco Bongo (de gaafste discotheek van Playa del Carmen) geweest.

 

27fef8f7-0ea5-4365-b5aa-5771feeca5b8

 

Een auto huren in Mexico

Ben je van plan een rondreis door Mexico te maken? Dan raad ik je zeker aan een auto te huren! Dit geeft je zo ontzettend veel vrijheid: je kan zelf bepalen waar je naartoe wilt, zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Wij hadden voordat we naar Mexico vertrokken onze huurauto geregeld via RentalCars. Je kunt zelf bepalen wat voor auto je wilt huren, waar je de auto wilt ophalen en waar je hem weer inlevert, super handig! Wij gebruikten de app maps.me om ons door Mexico te navigeren. Voor deze app heb je geen internet nodig. Je download van tevoren gewoon de kaart van Mexico en that’s it! Handig is om in deze app alle plekken die  je wilt bezoeken op te slaan (vastpinnen).

 

Tip!
Wij hebben de bovenstaande reisroute in twee weken afgelegd. Ben je van plan langer dan twee weken op reis te gaan? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op iedere plek een aantal dagen langer te verblijven.

 

e3136a33-4bca-4d87-8ae7-d124dc7c46cd

 

Het vervoer in Mexico

Auto rijden in Mexico is erg makkelijk: de meeste wegen zijn gewoon recht, het is vaak niet erg druk en de snelheid ligt net iets lager dan in Nederland. Ga alleen niet in de avond op pad met de auto, want de wegen zijn niet overal goed belicht en je ziet dan niet goed of er mensen of dieren de weg oversteken. Geen zin om een auto te huren? Dan kun je ook met de ADO bus van plek naar plek reizen. Deze luxe bussen rijden door heel Quintana Roo. Aan te raden is om van tevoren online een ticket te kopen voor de rit die je gaat afleggen. Let wel op! Je zit aan bustijden vast en in het weekend rijden er minder bussen dan normaal.

 

Tip!
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar houd de tank van de auto altijd goed in de gaten. Ga je een lange afstand rijden? Zorg dan van tevoren dat je tank vol is, voordat je plotseling geen tankstation meer tegenkomt. Nu zijn er gelukkig veel tankstations in Mexico, maar je weet het maar nooit! Tanken wordt voor je gedaan en kan in cash betaald worden. Hier wordt vaak een fooi verwacht.

 

8b78151b-f91c-4b2a-8ada-905d7a3a1df9

 

Kosten in Mexico

In Mexico betaal je met Mexicaanse Peso (MXN). Één euro staat gelijk aan ongeveer 21 pesos, maar dit kan wisselen afhankelijk van op welke plek je je bevindt. Als je naar Mexico gaat is het hebben van een creditcard een must! Bij veel grote hotels en restaurants worden creditcards geaccepteerd, terwijl een normale pinpas vaak alleen wordt geaccepteerd bij geld- en pinautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Er zijn genoeg ATM’s (pinautomaten) waar je geld op kunt nemen met je normale pinpas. Geld opnemen is meestal goedkoper met een bankpas dan met een creditcard. Wat betreft de kosten die je in Mexico maakt, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Let wel op dat de kosten voor bijvoorbeeld het eten in de toeristische plaatsen vaak hoger liggen dan op plekken die minder toeristisch zijn. Klik hier voor meer informatie over betalen in Mexico.

 

Tip!
Neem altijd wat contact geld mee op pad. Op veel plekken in Mexico verwachten de Mexicaanse mensen dat je een fooi geeft, nadat je bijvoorbeeld een toeristische activiteit hebt ondernomen.

 

img_4073

 

Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat zijn jullie vakantieplannen deze zomer? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned, want er komen nog veel meer Mexico blogs aan!

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


 

 

 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen