Mexico blog #2 – 10 things to do @ Isla Holbox!

Isla Holbox is een van de meest paradijselijke plekjes van Mexico. Het eiland ligt op de grens van de Golf van Mexico en de Caribische Zee. Als je van plan bent naar Mexico te reizen, dan is Isla Holbox echt een must see. Naast prachtige hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee, vind je er ontzettend veel gave street art, gezellige beachclubs en nog veel meer! Auto’s zijn niet toegestaan op het eiland en daarom zie je iedereen op een fiets, golfkarretje of scooter rijden.

10 things to do @ Isla Holbox

Op Isla Holbox verveel je je nooit! Ondanks dat het eiland redelijk klein is, is er genoeg te doen voor zowel de avontuurlijke reiziger als voor de relaxte vakantieganger. Kortom: voor ieder wat wils! Hieronder volgen 10 dingen die je kunt doen op dit paradijselijke eilandje. Lees je mee?

1. Spot de gaafste street art

Isla Holbox staat bekend om haar kleurrijke omgeving en overal op dit eiland vind je gebouwen met de meest waanzinnige street art. Vooral rond het centrale plein kom je ontzettend veel muurschilderingen tegen. Het eiland doet je dan ook denken aan een kleurrijk openluchtmuseum: je kijkt je ogen uit!

 

 

cd4f2a7c-a7c8-41c5-a2de-67703e4ec24c

 

2. Bezoek een van de gezellige beachclubs

Toe aan een beetje quality time tijdens je vakantie naar Mexico? Ga dan lekker chillen bij één van de gezellige beachclubs op Isla Holbox! Zelf ging onze voorkeur uit naar Mandarina Beach Club, dat onderdeel uitmaakt van Hotel Casa Las Tortugas. Bij Manadarina Beach Club kun je ontzettend lekker eten: er wordt zowel ontbijt, lunch als diner geserveerd. Geniet van een verfrissend koud drankje, terwijl je lekker met je voeten in het zand zit en uitkijkt over de helderblauwe zee. Klaar met eten? Tijd om te relaxen in één van de hangmatten, lounges of ligbedden! Andere beachclubs waar je een kijkje zou kunnen nemen zijn LUUMA en Raices.

 

8b78151b-f91c-4b2a-8ada-905d7a3a1df9-1

 

7f38bb30-fbb8-45ae-a132-cf6a3c94123b

 

3. Verken het eiland met een golfkarretje of spring op de fiets

Isla Holbox is een klein eiland en om alle mooie plekken van dit paradijsje te ontdekken, raad ik je zeker aan om een golfkar of fiets te huren. Je kunt dan geheel op eigen houtje het eiland verkennen. Neem wat te eten en te drinken mee, doe je leukste outfit aan en ga met je camera op pad! Bij veel plekken op het centrale plein kun je een fiets of golfkar huren. Wij kozen ervoor een golfkar te huren bij El Brother. Het huren van een golfkarretje voor 1 uur kost zo’n 120 pesos, voor 4 uur zo’n 400 pesos en voor 1 dag zo’n 700 pesos. Benzine is bij de prijs inbegrepen.

 

Tip!
Indien je niet direct een verhuurder kunt vinden, kun je ook je hotel om een verhuurder vragen maar dan liggen de kosten vaak hoger.

 

 

4. Wandel over de zandbanken bij Punta Mosquito

Punta Mosquito is één van de meest populaire bezienswaardigheden op Isla Holbox. Het is namelijk de pérfecte plek om pelikanen, flamingo’s, zeesterren of zelfs dolfijnen te spotten! Je moet er wel wat voor over hebben om dit punt te bereiken. Punta Mosquito ligt namelijk op ongeveer 5 kilometer ten noord-oosten van Hotel Las Nubes en is alléén te voet te bereiken. Maar hoe kom je er? Dat zal ik je vertellen: Las Nubes is het laatste hotel aan de oostkant van het eiland en vanaf hier loop je over de prachtig witte zandbanken tot je uiteindelijk Punta Mosquito bereikt. Ga er wel alleen heen wanneer het eb is, want zodra het vloed wordt zullen de zandbanken verdwijnen en moet je door veel dieper gelegen stukken water lopen. Punta Mosquito kent een prachtig strand waar je lekker kunt chillen en kunt genieten van het uitzicht.

Tip!
Neem voldoende eten en drinken naar Punta Mosquito. Het is namelijk een flink stuk lopen en na Hotel Las Nubes kom je helemaal niks meer tegen.

 

img_0101.jpg

 

5. Zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met wat..? Ja met walvishaaien! Isla Holbox is één van de weinige plekken op aarde waar je deze gigantische wezens kunt spotten. Hoe gaaf is het om zij aan zij te kunnen zwemmen met één van de grootste vissen ter wereld! Wees niet bang: ondanks dat deze beesten gemiddeld zo’n 8 meter lang zijn, eten ze voornamelijk plankton. Je kunt deze walvistour boeken bij een van de kraampjes op het centrale plein van Isla Holbox. Droom jij er ook van om met walvishaaien te gaan zwemmen? Let dan wel op dat je deze tour alléén tussen mei en september kunt boeken, want dan is de kans het grootst dat je deze geweldige beesten spot. Helaas waren wij net iets te vroeg en kon de tour niet doorgaan, maar het is zeker nog iets dat op mijn bucketlist staat.

 

walvishaai-5ae0b2be81afdc895a160187a7d2a86f-maxislider-m

 

6. Geniet van de prachtige zonsondergang

In de avond is het super romantisch om (samen met je geliefde) te genieten van de zonsondergang. Vooral bij Punta Coco schijnt de zonsondergang erg spectaculair te zijn. Punta Coco ligt aan het westerse uiteinde van het Isla Holbox. Aan te raden is om niet te lang na zonsondergang op dit punt te blijven, aangezien er nergens op de weg terug naar het centrum verlichting is. Zelf hebben wij Punta Coco niet bezocht, maar besloten we de zonsondergang lekker vanaf het strand bij Mandarina Beach Club te bezichtigen. En ik zal je vertellen: ik keek mijn ogen uit, PRACHTIG!

 

 

 

7. Neem een duik in de zee

Ondanks het feit dat er op verschillende stranden rondom Mexico veel zeewier is aangespoeld, merk je hier op Isla Holbox nauwelijks iets van. Doordat het zeewater rondom Isla Holbox ontzettend helder is, biedt dit je de ideale gelegenheid om eens lekker met je snorkelset op pad te gaan. Ga zelf op ontdekkingsreis en neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld óf boek een tour en bekijk de meest indrukwekkende vissen van dichtbij. Je kunt ontzettend veel verschillende beesten tegenkomen: van vissen, schildpadden en zeesterren tot dolfijnen en grote manta rays.

 

 

8. Tijd voor een dagje weg: boek de drie eilanden excursie

Wil je de omgeving rondom Isla Holbox eens goed verkennen? Ga dan op drie eilanden excursie! Tijdens deze drie uur durende tour bezoek je twee eilandjes en een cenote. Vanuit de haven van Isla Holbox vaar je naar de eerste stop: Isla de Pajaros, ook wel Bird Island genoemd. Dit onbewoonde eilandje is een broedplaats voor meer dan 140 verschillende vogelsoorten. Vanuit een stijger spot je verschillende soorten pelikanen, fregatvogels, aalscholvers, ooievaars, flamingo’s en andere tropische vogels. Vervolgens vaar je door naar Cenote Yalahau, ook wel ‘Oog van het Water’ genoemd. Deze cenote was vroeger de belangrijkste zoetwaterbron voor Isla Holbox, maar tegenwoordig vormt het een goede plek voor toeristen om eens lekker af te koelen.

 

 

Wist je dat?
Cenote Yalahou ook wel als ‘Fontein van de Jeugd’ wordt gezien? Door in deze cenote te zwemmen, zou je je gelijk tien jaar jonger moeten voelen!

 

De laatste stop van de drie eilanden excursie vond ik persoonlijk de leukste stop. Je vaart dan namelijk naar Isla de la Pasión. Dit is een klein verlaten strandje waar je vanuit de uitkijktoren een prachtig uitzicht hebt over het water. Je kunt het eilandje verkennen en lekker afkoelen in de zee, echt genieten! Vanuit Isla de Pasión vaar je vervolgens terug naar Isla Holbox. Wil je deze tour graag boeken? Doe dit dan bij één van de kraampjes op het centrale plein.

 

things_to_do_in_isla_holbox

 

9. Maak de leukste foto’s

Ben jij dol op het maken van foto’s? Goed nieuws! Isla Holbox is namelijk the place to be voor het schieten van de mooiste kiekjes! Maar wat zijn de leukste foto hotspots? Die vraag is best makkelijk te beantwoorden, want over heel het eiland vind je ontzettend veel kleurrijke plekjes om te shooten: op het strand, bij de Holbox letters / hangmatten, in het centrum, bij een van de beachclubs, tijdens de zonsondergang of bij de prachtige muurschilderingen. Een andere mooie plek is rondom het strandresort Aldea Kuká of op het strand van Ser Casasandra.

 

 

 

10. Heerlijk dineren bij El Hornito Argento

In het centrum en op het strand van Isla Holbox bevinden zich ontzettend veel restaurants. Onze favoriet in het centrum was toch wel El Hornito Argento: een gezellig, sfeervol restaurant waar je naast een diversiteit aan pizza’s terecht kunt voor heerlijke Italiaanse pasta’s en lasagne met een Argentijnse twist. Ook voor andere vis- en vleesgerechten ben je bij El Hornito Argento aan het juiste adres. Zelf vond ik de lasagne echt een aanrader, héérlijk! El Hornito Argento bevindt zich in het centrum bij het centrale plein. Het restaurant heeft twee verdiepingen: de begane grond en een boventerras op de eerste verdieping. Zelf zaten wij op het bovenste terras, waar je uitzicht hebt over het kleurrijke plein.

 

 

Favoriete verblijf op Isla Holbox

Ben je van plan een aantal dagen op Isla Holbox te verblijven? Dan is Hotel Para Ti een echte aanrader om te overnachten! Dit hotel heeft een zwembad, een groot buitenterras met heerlijke ligbedden en gratis WiFi. Zelf kozen wij voor een standaard kamer met kingsize bed. Deze kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, een balkon, een badkamer met douche en toilet, een kast en een hangmat. In de ochtend kun je bij de receptie een lekker bakje koffie of thee halen en liggen er verse broodjes klaar, yummie!

 

 

img_8832

 

Hoe kom je op Isla Holbox?

Maar wat moet je doen om Isla Holbox te bereiken? Dat is eigenlijk heel simpel: pak de bus of rij met de auto naar het dorpje Chiquila. Hier kun je je auto tegen betaling parkeren (zo’n 100 pesos per dag) en vanaf dit punt gaat er ieder half uur een boot naar Isla Holbox. Tickets zijn bij het loket verkrijgbaar. Je betaald zo’n 150 pesos per ticket en de boottocht naar het eiland duurt ongeveer een half uurtje.

 

 

Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat zijn jullie vakantieplannen deze zomer? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned, want er komen nog veel meer Mexico blogs aan!

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


 

 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen