Mexico blog #3 – Wat te doen in Tulum? 7 leuke tips!

Na een aantal onvergetelijke dagen op Isla Holbox besloten wij onze reis verder voort te zetten in zuidelijke richting. Onze volgende stop? Tulum! Dit hippiestadje is ontzettend populair onder toeristen en ligt op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee in de Riviera Maya.

Wat te doen in Tulum?

Tulum kent veel leuke plekjes en hotspots. Genoeg te doen dus! In de blog van vandaag geef ik 7 leuke tips van dingen die je kunt gaan doen tijdens je verblijf in Tulum. Ook lees je in welk hotel wij verbleven.

1. Verken Tulum op de fiets

Tulum is dé ideale plek om een fiets te huren en op verkenningstocht te gaan. Met de fiets ben je veel sneller door alle straatjes heen dan wanneer je met de auto gaat én het is ook nog eens een stuk gezelliger, aangezien bijna iedereen rond paradeert op een kleurrijke fiets. Je kunt ervoor kiezen om van tevoren een route vanaf je eigen hotel uit te stippelen, maar wij besloten alles gewoon lekker op ons af te laten komen. Onderweg kom je prachtige muurschilderingen tegen en kijk je je ogen uit. Een paar hotspots die je makkelijk met de fiets kunt bereiken, zijn Tulum Jungle Gym (voor de sportliefhebbers onder ons), de Temple of the Wind (voor de cultuurliefhebbers onder ons) of bezoek bijvoorbeeld een gezellige beachclub om tussendoor lekker wat te eten of te drinken. Verderop in dit artikel vind je een aantal tips terug over waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren.

 

a8547d6c-c5a3-482c-baff-cb9d447c2b3a

 

2. Uitwaaien op het strand

Toe aan wat rust tijdens je verblijf in Tulum? Geniet van de prachtige natuur en maak een relaxte strandwandeling of chill bij een van de gezellige strandtentjes. Neem af en toe een duik in de zee ter verkoeling, héérlijk! Let wel op in welke periode je Tulum bezoekt: toen wij er verbleven was het strand op de meeste plaatsen in Tulum gesloten wegens de hevige wind en al het zeewier dat was aangespoeld… Hierdoor konden we ook niet alle beachclubs bezoeken en was ons verblijf in Tulum een stuk minder leuk dan van tevoren verwacht. Check dus zeker even de status van het zeewier en de weersomstandigheden voordat je vertrekt!

 

 

3. Tijd om te shoppen!

In Tulum is er genoeg mogelijkheid tot een dagje shoppen. Ben je op zoek naar een nieuwe bikini? Of een leuke tas? In Tulum ben je aan het juiste adres! Ga op pad en shop de allerleukste jurken, rokjes, tassen en andere accessoires, LOVE IT. Een belangrijk weetje: de meeste winkels zijn vaak op het heetst van de dag dicht, waardoor je beter aan het eind van de middag of in de avond lekker kunt gaan winkelen. Oja! Één keer per week is er een hippiemarkt in het hippiedorpje aan het strand. Wellicht ook een bezoekje waard?!

 

-317622254247062363_img_3950-2

 

4. Tulum by night: lekker op stap!

Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds leeft Tulum. Vooral voor techno en deephouse liefhebbers is Tulum the place to be. In het weekend worden er veel gave feesten georganiseerd met goede dj’s. Benieuwd naar de opkomende feesten en evenementen? Klik dan hier! Ben je niet zo weg van elektronische muziek? Dan kun je natuurlijk ook een kijkje nemen in een van de vele barretjes in de hoofdstraat van Tulum. Daarnaast zijn er op het strand diverse beachclubs te vinden, zoals Batey Mojito & Guarapo Bar voor gezellige live muziek. Genoeg keuze dus!

 

 

5. Een lekker hapje eten of drinken

Zelf hebben wij tijdens ons verblijf in Tulum voornamelijk in het restaurant van ons hotel gegeten, maar ik heb hieronder nog een aantal leuke tentjes op een rijtje gezet die wellicht een bezoekje waard zijn!

  • Del Cielo: voor een overheerlijk ontbijtje of een lekkere lunch.
  • Raw Love Café: hier kun je terecht voor superfoods, vegan eten of gewoon een lekker en gezond ontbijtje of lunch.
  • Taqueria La Eufemia: hier worden allerlei typisch Mexicaanse gerechten als lunch of diner geserveerd,  yummie!
  • Charly’s Vegan Tacos: zoals de naam al doet zeggen, kun je hier terecht voor gezonde, Mexicaanse lunchgerechten en avondmaaltijden én dat geheel vegan!
  • Ocumare: op zoek naar een chique restaurant om lekker te dineren? Bij Ocumare kun je kiezen uit verschillende visspecialiteiten of neem een stuk vlees van de grill.

 

img_1282

 

6. Bezoek één van de prachtige cenotes

In en rondom Tulum kun je verschillende cenotes bezoeken, zoals Cenote Dos Ojos en de Grand Cenote. Zelf hebben wij een kijkje genomen in de Grand Cenote en dit is echt een aanrader! Deze cenote is werkelijk waar prachtig: het water is heerlijk verkoelend en ontzettend helderblauw van kleur. Je kunt in deze cenote snorkelen en leuke foto’s maken. Om je heen kom je verschillende soorten vissen en schattige waterschildpadden tegen, zo cute! Tijdens ons verblijf in Mexico hebben we naast de Grand Cenote nog een aantal andere cenotes bezocht, die ik verder zal toelichten in een aparte blog. 

 

img_2304

 

7. Op naar Chichén Itzá

Tijdens je vakantie naar Mexico mag een excursie naar Chichén Itzá zeker niet ontbreken! Chichén Itzá is één van de belangrijkste Maya-steden ter wereld en is in 2007 verkozen tot één van de nieuwe wereldwonderen. Nieuwsgierig naar het verre verleden van jouw vakantiebestemming? Dan is deze Maya-stad zeker een bezoekje waard. Chichén Itzá ligt op ongeveer 2 uur rijden van Tulum af. Maar hoe kom je er? Dat is heel simpel! Boek een excursie of rij erheen met je huurauto. Als je voor de tweede optie kiest, kun je bij binnenkomst een gids boeken. Leuk als je verrassende feitjes of weetjes wil horen over de historische monumenten die je tegenkomt. Ik raad je wel aan om redelijk op tijd richting Chichén Itzá te vertrekken, want het kan er ontzettend warm worden en er is nauwelijks schaduw.

 

7230811931311345792_img_4090

 

Ons verblijf in Tulum

Tulum biedt volop mogelijkheden tot een heerlijk verblijf. Het leuke aan dit stadje is dat je het jezelf zo luxe mogelijk kan maken. Zo kun je kiezen voor een prachtig resort aan het strand of ga voor een wat simpeler verblijf in het dorp. De keuze tussen een verblijf in het dorp of aan het strand was voor ons niet zo heel moeilijk: wij kozen natuurlijk voor het strand! Uiteindelijk verbleven we 2 nachten in Hotel Rosa del Viento: een prachtig hotel met een privéstrand vol hangmatten en comfortabele ligstoelen, héérlijk! In het bijbehorende restaurant kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt gebruikmaken van gratis WiFi. Let wel op! Hotel Rosa del Viento heeft géén zwembad! Je denkt nu vast: oooh maar ik kan toch afkoelen in de zee? Dat klopt! Maar toen wij er waren was er zoveel zeewier aangespoeld dat het strand gesloten was en wij dus nergens konden afkoelen. Check dus voor je vertrek zeker even de status van het zeewier.

Tip!
De kosten in Tulum liggen een stuk hoger dan op andere minder toeristische plekken in Mexico. Hou hier dus rekening mee! Ook wordt op veel plekken een fooi verwacht.

 

img_1284

 

Dit was het weer voor nu. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat vinden jullie van Tulum? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned!

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen