Mexico blog #4 – Bacalar: Hét paradijs van Mexico!

Hi loves!  Mexico blog #4 staat alweer voor de deur en deze blog staat geheel in het teken van Bacalar. Van alle plekken die wij hebben bezocht, is Bacalar denk ik toch wel het minst toeristisch. Héérlijk als je toe bent aan wat rust tijdens je rondreis door Mexico. Bacalar ligt ten zuiden van Tulum en heeft haar bekendheid voornamelijk te danken aan Laguna Bacalar. Laguna Bacalar is één van de grootste meren in heel Mexico. Het azuurblauwe water is ontzettend helder en door de verschillende dieptes in het water lijkt het alsof het meer wel 7 verschillende kleuren blauw heeft, wauw!

Beleef de leukste activiteiten in Bacalar!

Ondanks dat Bacalar niet zo toeristisch is, hebben wij ons wel ontzettend vermaakt! Wij kwamen, net zoals de meeste mensen dat doen, speciaal voor het prachtige meer. In het dorpje valt zelf verder niet super veel te beleven, dus ik denk dat je aan een verblijf van zo’n 3 dagen wel genoeg hebt. Wat je allemaal op deze paradijselijke plek kunt doen? Dat zal ik je vertellen! Lees je mee?

1. Zeilen over Laguna Bacalar

Je kunt Bacalar natuurlijk niet verlaten zonder dat je het gigantische meer van dichtbij hebt gezien. Hoe leuk is het om op ontdekkingstocht te gaan tijdens een drie uur durende zeiltour?! Je kunt deze tour boeken bij de YAK Lake House. Zelf kozen wij voor een privétour, die werd georganiseerd door Whatsup Bacalar. Onze kapitein nam ons mee naar de mooiste plekken en vertelde ons allerlei leuke verhalen over het meer. De eerste stop was de Black Cenote: een hele donkere plek aan de rand van het meer waar je kunt zwemmen en snorkelen. De reis werd vervolgens voortgezet richting Bird Island, waar je verschillende soorten vogels kunt spotten. De laatste stop was Pirates’ Channel. Dit is de kant waar piraten in de 18e eeuw de stad Bacalar binnenvielen. Tijdens de tour krijg je een verfrissend koud drankje en een lekker stukje fruit aangeboden, yummie!

 

1

 

2. Bezoek Los Cocalitos

Ben je toe aan wat verfrissing en wil je lekker gaan zwemmen in Laguna Bacalar? Ga dan eens naar Los Cocalitos. Op deze plek vind je een groot grasveld waar je je handdoek neer kunt leggen en heerlijk kunt relaxen. Het is bovendien dé ideale plek om het meer in te gaan. Wist je dat er bij Los Cocalitos zelfs schommels in het water staan? Super leuk! Als je van plan bent een dagje naar Los Cocalitos te gaan, dan kun je ervoor kiezen zelf wat te eten en te drinken mee te nemen, maar je kunt natuurlijk ook wat lekkers bestellen in het nabijgelegen restaurant. Bij Los Cocalitos betaal je zo’n 50 pesos per persoon aan entree.

 

2

 

3. Ga drift snorkelen bij Los Rapidos

Op ongeveer 25 minuten rijden vanaf het centrum van Bacalar ligt Los Rapidos: een smalle rivier die uitkomt in het grote meer van Bacalar (Laguna Bacalar). Doordat het kanaal bij Los Rapidos erg versmalt is, kent dit riviertje een sterke stroming. Hierdoor is deze plek the place to be om te gaan drift snorkelen. De natuurlijke stroomversnelling voert je helemaal mee tot het einde van het kanaal, waardoor je zelf niets hoeft te doen. Als je helemaal aan het einde van het kanaal bent, kun je via de zijkant weer terug lopen naar het begin en zo kun je zo vaak als je wilt jezelf weer terug naar de andere kant van het kanaal laten meevoeren. Tussendoor kun je wat te eten of te drinken halen in het restaurant en kun je relaxen in een van de ligstoelen of hangmatten. Entree naar Los Rapidos kost 100 pesos per persoon.

 

3

 

4. Ontbijten bij Enamora

Voor het lekkerste ontbijt móet je naar Enamora gaan! Dit leuke buitenrestaurantje kent een ontzettend gezellige sfeer. Je kunt hier genieten van een verrukkelijk ontbijt terwijl je luistert naar de muziek van verschillende straatmuzikanten. Het menu is ontzettend divers: het gaat van verschillende eiergerechten en sandwiches tot yoghurt, fruithapjes en lekkere tussendoortjes. Mijn favoriete ontbijt? Toast met scrambled eggs in een traditionele saus met een bakje koffie en wat fruit als toetje, yummieeee!

 

4

 

5. Lunchen bij La Playita

Zin in een lekker tussendoortje of een goed gevulde lunch? Dan raad ik je aan om eens naar La Playita te gaan. Dit populaire tentje ligt aan het meer van Bacalar en je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Zelf kwamen wij er het vaakst voor een heerlijke lunch. Het leuke is dat de keuze aan gerechten ontzettend groot is! Zo kun je iets kiezen uit de zogenaamde raw bar of ga voor een lekkere burger, een belegd broodje of een overheerlijke tortilla. Heb je niet zoveel trek? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor wat finger food!

 

5

 

6. Dineren bij El Barril Grill 

Ook voor het avondeten biedt Bacalar genoeg opties. Vooral in het centrum kom je veel gezellige restaurants tegen, waaronder El Barril Grill. Voor de lekkerste steaks, burgers en spareribs ben je hier aan het juiste adres! Er heerst een warme, gezellige sfeer en van binnen oogt het restaurant typisch Mexicaans. Er worden grote porties geserveerd en dat voor een goedkoop prijsje!

 

7

 

Ons verblijf in Bacalar

Wij verbleven 3 nachten in Bacalar in het Azul 36 Hotel dat op slechts een paar minuten loopafstand van Laguna Bacalar ligt. De kamers in dit hotel zijn erg ruim en voorzien van airconditioning. Je kunt gebruikmaken van gratis WiFi, er is een zwembad aanwezig en parkeren kan voor de deur. Je hebt geen creditcard nodig om hier te betalen: alles kan geheel cash worden afgerekend. Al met al is het een simpel verblijf dat op een zeer gunstige plek ligt.

 

6

 

Dit was het weer voor nu! Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat vinden jullie van Bacalar? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned.

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebook & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen