Mexico blog #5 – Vijf leuke tips voor een ultiem verblijf in Playa del Carmen!

Hi loves! We zijn alweer aangekomen bij mijn laatste Mexico blog. Deze blog staat geheel in het teken van Playa del Carmen: een gezellige, toeristische plek aan de oostkust van Mexico. In Playa del Carmen vind je ontzettend veel mooie hotels en in het centrum kom je leuke bezienswaardigheden tegen. Playa del Carmen is tevens een goede plek om gave excursies te ondernemen.

Wat te doen in Playa del Carmen?

Maar wat valt er op deze bruisende plek allemaal te beleven? Dat zal ik jullie vertellen! In de blog van vandaag geef ik namelijk een aantal tips van activiteiten die je in Playa del Carmen kunt ondernemen. Ook vertel ik jullie in welk hotel wij verbleven. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Strand

Playa del Carmen betekent letterlijk: ‘Het strand van Carmen’Zoals de naam al doet verklappen is de stad dus vernoemd naar het prachtige strand waar deze plek aan grenst. Ben je op zoek naar een hagelwit zandstrand met wuivende palmbomen en een stevige dosis gezelligheid? Dan ben je in Playa del Carmen aan het juiste adres. De zee is azuurblauw van kleur en heerlijk om eens lekker in af te koelen. Ondanks dat er de afgelopen periode veel zeewier langs de kust is aangespoeld, is men hier in Playa del Carmen goed op voorbereid! Zo is er een apart deel van het strand waar je geen last hebt van al die smurrie, ideaal! Op het strand kun je het zo leuk maken als je zelf wilt: ga snorkelen in de zee, chillen bij een van de gezellige beachclubs, maak een strandwandeling of neem een heerlijke massage.

 

vakantie-playa-del-carmen

 

2. It’s shopping time!

Als je in Playa del Carmen bent, kun je er bijna niet omheen: Fifth Avenue! Deze te gekke straat is dé straat in Playa del Carmen waar je ontzettend veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden tegenkomt. Het leuke is dat deze straat zowel typisch Mexicaanse winkeltjes als de bekende Westerse winkels kent. Een goede afwisseling dus! Zowel overdag als ’s avonds is het er vaak erg druk. In de avond staan er allerlei kraampjes buiten en word je bijna door iedere winkel- of restauranteigenaar aangesproken. Je moet dus wel een beetje tegen al die opdringerige verkopers kunnen als je door deze straat heen loopt haha!

 

playadelcarmen-2

 

3. Cenotes bezoeken

In de buurt van Playa del Carmen kom je verschillende cenotes (= een grot met water) tegen. Zelf hebben wij vanuit Playa del Carmen drie cenotes bezocht, namelijk: Cenote Suytun, Cenote Samulá en Cenote Xkeken. Vanuit ons hotel was het ongeveer 1,5 uur rijden naar Cenote Suytun. Het mooie aan deze cenote is dat er midden in de cenote een lichtstraal van buitenaf naar beneden schijnt. Deze lichtstraal valt precies op een klein rond platform waar je op kunt staan en super gave foto’s kunt maken, die helemaal instaproof zijn! Vanuit Cenote Suytun is het 20 minuten rijden richtig Cenote Samulá en Cenote Xkeken, die vrijwel naast elkaar liggen. Bij aankomst op deze plek kun je een combi ticket kopen om beide cenotes te bezoeken. Cenote Samulá is een ontzettend grote grot waar eveneens een felle lichtstraal door naar beneden valt, alleen is hier geen platform aangelegd. Cenote Xkeken is wat minder diep in vergelijking met de andere twee cenotes, omdat het plafond veel minder hoog is. Alle drie de cenotes zijn zeker een bezoekje waard, maar Cenote Samulá is toch wel mijn favoriet!

 

Playa del Carmen (1)

 

4. Dineren bij La Famiglia

Ik ben dol op Italiaans eten! Het liefst eet ik elke dag een heerlijke pasta of een lekkere pizza, yummie! Je kan mij hier ’s nachts echt voor wakker maken. Ik was dan ook ontzettend blij toen we in Playa del Carmen een super goed Italiaans restaurant tegenkwamen: La Famiglia! Dit is echt een aanrader voor de pasta en pizza liefhebbers onder ons. De menukaart biedt oneindig veel keuze: van pizza’s en pasta’s tot ravioli, fettuccine, gnocchi, salades, noem het maar op. Mijn favoriete gerecht? De Lasagna Bolognesa! Eindig je feestmaaltijd met een lekker toetje en je bent helemaal ready om op stap te gaan! Ben je niet zo’n fan van Italiaans eten? Niet getreurd! Ga naar Fifth Avenue en je komt van alles tegen.

 

 

5. Coco Bongo

Je kunt Playa del Carmen natuurlijk niet verlaten zonder dat je een bezoekje hebt gebracht aan de gaafste discotheek van Mexico: de Coco Bongo! Als je zin hebt in een goed feestje met goede muziek en een gave show vol dansers en acrobaten, dan móet je hier naartoe. De Coco Bongo doet je denken aan een echte Las Vegas show, waar veel bekende artiesten worden geïmiteerd. Denk aan optredens van Michael Jackson, Tina Turner, Elvis Presley, noem het maar op. Niks is hier te gek! Deze imitatieshows worden afgewisseld met shows van vechtende gladiatoren of superhelden, gave lichtshows en dansers die zich in doeken en touwen wikkelen. Gedurende de avond draait de DJ allerlei top hits, waarop jong en oud helemaal los gaan. Je betaald voor de Coco Bongo tussen de 70 en 90 dollar entree per persoon en hiervoor kun je de hele avond gratis drank krijgen. De Coco Bongo opent om 22:00 uur en sluit rond 4:00 uur. Per week worden er verschillende shows gegeven. Handig is om van tevoren een ticket online te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. 

 

telas-min

 

Ons verblijf in Playa del Carmen

Wij verbleven 3 nachten in het Magic Blue Spa Boutique Hotel dat in het hartje van Playa del Carmen ligt. Het leuke aan dit hotel is dat je binnen no time in het bruisende centrum bent, dichtbij alle restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en het strand. Zodra je het Magic Blue resort binnenstapt kom je in een oase van rust waar je kunt relaxen aan het zwembad en een hapje of drankje kunt nuttigen aan de nabijgelegen bar.

 

Playa del Carmen (2)

 

Dit was het weer voor nu. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Wat vinden jullie van Playa del Carmen? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned!

 

Liefs, Anouk


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen