Dubai blog #1 – Een bezoekje aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa!

Hi loves! Ik ben recent teruggekomen van een super leuke vakantie naar DUBAI. Samen met nog drie anderen ben ik er lekker een weekje tussenuit geweest. We hebben ontzettend veel gave dingen gezien. Genoeg reden dus voor een nieuwe reeks travel blogs, beginnend met één van mijn favoriete momenten: het bezoeken van de Burj Khalifa! Lees je mee?

Let’s go to the top! @the Burj Khalifa

De Burj Khalifa is (met een hoogte van maar liefst 830 meter) het allerhoogste gebouw ter wereld. Een bezoekje aan deze wolkenkrabber was echt nog iets dat op mijn bucketlist stond. Hoe gaaf is het dat je met ’s werelds snelste lift naar de 125e verdieping zoeft, waar je vervolgens een fenomenaal uitzicht hebt over de hele stad?! Eenmaal boven aangekomen kun je de hele toren rondlopen, zodat je een 360 graden panorama uitzicht hebt. De telescopen op het dek maken de belevenis nog nét een stapje indrukwekkender! Tijdens een bezoek aan de Burj Khalifa kom je van alles te weten over de architectuur en technologie van het gebouw, super interessant!

 

3

 

Highlights van deze ervaring

Speciaal voor jullie heb ik de highlights van deze té gekke activiteit nog even op een rijtje gezet:

  • Bekijk Dubai vanuit de hoogste wolkenkrabber ter wereld.
  • Ervaar het gevoel van ’s werelds snelste lift die je meeneemt naar de 125e etage.
  • Geniet van het prachtige 360 graden panorama uitzicht.
  • Leer van alles over de bouw en architectuur van deze gigantische toren.
  • Maak de gaafste foto’s: deze ervaring is immers picture perfect!

 

2.png

 

Handige informatie

De Burj Khalifa is dagelijks geopend van 9:00 uur ’s ochtends tot 23:00 uur ’s avonds. Of je nu overdag of in de avond gaat: het uitzicht blijft adembenemend. Wij kozen ervoor vroeg in de ochtend te gaan (rond 9:00 uur), zodat we een helder uitzicht hadden en daarna nog andere activiteiten konden ondernemen. Dit tijdstip zou ik dan ook zeker aanraden. Let wel op dat je soms te maken kunt hebben met bewolking! Ik raad je aan om de tour van tevoren via GetYourGuide te boeken, zodat je boeking van tevoren al bevestigd is. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur en de prijs bedraagt zo’n €37,50 per persoon.

 

4

 

Ik vond het een on-ge-lo-fe-lijke ervaring in deze wolkenkrabber! Wat vinden jullie van de Burj Khalifa? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder. Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned! Er komen nog heel wat Dubai blogs aan.

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


 

Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen