Dubai blog #2 – Op naar de Sheikh Zayed-Moskee in Abu Dhabi!

Hi loves! Tijdens onze vakantie naar Dubai hebben we heel wat uitstapjes gemaakt. Één van die uitstapjes was het bezichtigen van de Sheikh Zayed-Moskee in Abu Dhabi. Deze moskee is de op 7 na grootste moskee ter wereld! In de blog van vandaag vertel ik jullie alles over deze interessante trip. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Over de Sheikh Zayed-Moskee

De Sheikh Zayed-Moskee behoort tot de top 10 van ’s werelds grootste moskeeën en ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Dubai af. Zoals de naam al doet verklappen, is de moskee vernoemd naar Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, de overleden president van de Verenigde Arabische Emiraten en tevens het brein achter de moskee. In totaal heeft het ruim 10 jaar geduurd voordat dit gigantische bouwwerk eindelijk klaar was. Wist je dat op de bidplaats zo’n 40.000 gelovigen tegelijkertijd hun gebed kunnen doen?!

 

2

 

Een toeristische trekpleister

Tegenwoordig kan de Sheikh Zayed-Moskee gezien worden als een grote toeristische trekpleister voor veel buitenlandse bezoekers. Je kunt een georganiseerde tour boeken mét gids om zo alles te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw. Tijdens zo’n tour kijk je je ogen uit! Al die mooie bloemenmozaïeken en dat prachtige marmer, dat is afgewerkt met gouden en zilveren details, WAUW! In de gebedshal kun je een super groot tapijt van 18.461 vierkante meter bewonderen dat in 2 jaar tijd is gemaakt. Ook zie je hier de grote Swarovski kandelaren hangen, die werkelijk waar een lust voor het oog zijn!

 

3.png

 

Highlights van deze ervaring

Hieronder de highlights van deze te gekke ervaring samengevat:

  • Bezoek de op 7 na grootste moskee ter wereld.
  • Maak kennis met de Islamitische cultuur en de visie van Sheikh Zayed.
  • Bewonder de prachtige kenmerken van de moskee, waaronder het gigantische tapijt en de grote Swarovski kandelaren.
  • Maak indrukwekkende foto’s van deze onvergetelijke plek.

 

4.png

 

Kledingvoorschriften en handige informatie

Ik raad je aan de tour van tevoren via GetYourGuide te boeken. Het ideale hieraan is dat je simpelweg wordt opgehaald bij je hotel en na afloop weer netjes terug wordt gebracht. We hadden een vriendelijke touroperator en alles verliep volgens plan! Wel maakte ik  me van tevoren een beetje druk over de kleding die ik aan moest. De Sheikh Zayed-Moskee kent namelijk strenge kledingvoorschriften. Zo moeten vrouwen lange, losse kleding dragen die de armen en benen bedekt én moeten zij een hoofddoek dragen. Heb je als vrouw zijnde geen passende kleding? Dan kun je (als je je tour via GetYourGuide boekt) de touroperator vragen om een abaja (=een lange zwarte jurk). Voor mannen geldt dat zij hun schouders moeten bedekken en geen huid boven de knie mogen laten zien. Ook tattoos mogen niet zichtbaar zijn. Let op! Voor mannen is er vaak geen extra kleding beschikbaar. Op islamitische feestdagen is de Sjeik Zayed-Moskee niet open voor bezoekers.

 

5

 

Het was een bijzondere ervaring om deze prachtige moskee van dichtbij te ervaren. Wat vinden jullie van de Sheikh Zayed-Moskee? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder. Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned! Er komen nog heel wat Dubai blogs aan.

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen