Dubai blog #3 – Tijd voor een té gekke Woestijnsafari

Hi loves! Tijdens onze vakantie naar Dubai hebben we ontzettend veel mooie plekken bezocht. Een van de meest unieke hotspots was toch wel de Rode Arabische woestijn. In de blog van vandaag vertel ik jullie alles over onze trip naar deze spraakmakende plek. Lees je mee?

Op woestijnsafari!

Wil je Dubai ontvluchten door een uitstapje te maken naar de woestijn? Dat kan! Ga op woestijnsafari en beleef de leukste activiteiten. Via Get Your Guide kun je eenvoudig een 4- of 7- uur durende tour boeken. Het programma staat boordevol leuke activiteiten, die maken dat dit een onvergetelijke dag wordt! Zo mochten we als eerst ervaren hoe het is om in een Land Cruiser te gaan dune-bashen in de woestijn. Dit crossen door de woestijn gaat er nogal wild aan toe. Zelf vond ik dit het minst leuke onderdeel van de hele safari, omdat ik erg snel misselijk word. Ik raad je dan ook aan om van tevoren reistabletjes in te nemen. Na een crossritje van zo’n 30 minuten werd onze Land Cruiser middenin de woestijn geparkeerd en was het tijd om uit te stappen om de woestijn van nóg dichterbij te ervaren. Je krijgt de mogelijkheid om te gaan zandsurfen, leuke foto’s te maken en te genieten van het adembenemende uitzicht, wauw!

 

3

 

Na dit onvergetelijke moment midden in de woestijn, werden we naar het kamp gebracht. Hier hebben we een kamelenrit gemaakt en konden we onder het genot van een drankje genieten van de prachtige zonsondergang. Op het kamp konden we ons verkleden in traditionele Arabische outfits en had je de mogelijkheid om je handen te laten versieren met henna. Er stonden diverse kraampjes waar je kleding en souvenirs kon kopen, super leuk! Nadat we even tot rust waren gekomen, was het tijd voor het Arabische BBQ buffet en werden we vermaakt met een gave Tanura- en buikdansshow. Deze dag zat boordevol leuke activiteiten die je niet snel zal vergeten!

 

Kopie van Sheikh Zayed-Moskee kopie.png

 

Highlights van deze ervaring

Speciaal voor jullie heb ik de highlights van deze dag nog even op een rijtje gezet:

  • Ontdek hoe het is om te gaan dune-bashen in de prachtige Rode Arabische woestijn.
  • Maak de meest waanzinnige foto’s.
  • Beleef de grootste lol tijdens een kamelenrit door de woestijn.
  • Kijk je ogen uit tijdens een traditionele Tanura show.
  • Geniet van een heerlijk Arabisch BBQ-buffet.

 

4

 

Handige informatie

Ik raad je aan de tour van tevoren te boeken via Get Your Guide. Op deze site kun je kiezen voor een 4 of 7-uur durende tour mét tourguide. Handig is om comfortabele kleding en schoenen aan te trekken, zonnebrand mee te nemen en een zonnebril op te zetten. De tour kost zo’n €35 per persoon, waarbij avondeten is inbegrepen. 

 

2

 

Ik vond het een super leuke dag! Zijn jullie weleens op woestijnsafari geweest? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder. Wil je geen enkele blog missen? Abonneer je op mijn website en stay tuned!

 

Liefs, Anouk

 


Let’s stay in contact! Volg mij op:

InstagramFacebookBloglovin’ & Twitter


Geplaatst door

Mijn naam is Anouk Antonissen en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afgestudeerd voor de master Human Learning & Performance (psychologie) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment werk ik als Content Marketeer bij JohnBeerens.com. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om foto's te maken en teksten te schrijven, dus vandaar dat ik begonnen ben met deze blog! Neem ook vooral een kijkje op mijn instagram: @anouk.antonissen